Kącik kulinarny

Rosyjskie bliny gryczane z kawiorem i śmietaną

Rosyjskie bliny gryczane z kawiorem i śmietaną
Bliny gryczane to rosyjska potrawa, którą tradycyjnie łączy się z kawiorem. Powszechnie uważa się, że szlachetny smak kawioru nie powinien być zakłócany i barbarzyństwem jest podawać go z dodatkami. Jednym z niewielu akceptowanych wyjątków jest właśnie połączenie kawioru z blinami.
>> Czytaj więcej

Pieczony łosoś na poduszce ze szpinaku

Pieczony łosoś na poduszce ze szpinaku
Dania rybne są bogatym źródłem białka, niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawierają również nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 oraz kilka składników pokarmowych, które rzadziej i w mniejszej ilościach są spotykane w innych produktach żywnościowych - selen, fosfor, witaminę D3. Tym razem zasmakuj łososia!
>> Czytaj więcej

Surimi w sałatce, kremowa dynia na ostro, karotkowe ciasto / wyróżnienie

Surimi w sałatce, kremowa dynia na ostro, karotkowe ciasto / wyróżnienie
Smakoszem, którego upodobania kulinarne skupiają się na ogrodzie warzywnym i egzotycznych smakach jest Pani Małgorzata z Poznania. Wyróżniamy za optymizm w kolorze pomarańczowym! Dynia, marchewka oraz akcenty łososia w sałatce - nasze tygrysy lubią to najbardziej!
>> Czytaj więcej

Sałatka z mandarynką, kisz szpinakowo-brokułowy, toffi / wyróżnienie

Sałatka z mandarynką, kisz szpinakowo-brokułowy, toffi / wyróżnienie
Wyróżnienie otrzymuje również otrzymuje Pani Jolanta ze Sławna za oryginalną i barwną sałatkę mandarynkową, kisz szpinakowo-brokułowy oraz niezwykle słodkie toffi z bitą śmietaną. Po prostu poezja wyrafinowanych smaków w treściwej odsłonie, godnych talentów gospodyni!
>> Czytaj więcej

Jesiotr w galarecie, flaki z pulpecikami, placek makowo-kokosowy / wyróżnienie

Jesiotr w galarecie, flaki z pulpecikami, placek makowo-kokosowy / wyróżnienie
Wyróżnienie smakosza trafia do rąk Pani Ewy z Warszawy za przepyszny zestaw składający się z ekskluzywnej, rybnej galarety, tradycyjnych flaków wołowych z niestandardowymi kuleczkami oraz super lekkiego, bezowego placka z dodatkiem maku i wiórków kokosowych!
>> Czytaj więcej

Włoska sałatka, pierś indyka na bogato i grzejące zimą marchwisie / wyróżnienie specjalne

Włoska sałatka, pierś indyka na bogato i grzejące zimą marchwisie / wyróżnienie specjalne
W konkursie kulinarnym "Kolorowo, konkretnie i słodko" wyróżnienie specjalne Modnej seniorki za włoską sałatkę, bogato faszerowaną pierś indyka oraz karotkową pychę wędruje do Pani Grażyny i jej Mamy Marianny. Wypróbujcie przepisy i poznajcie ich międzynarodową historię!
>> Czytaj więcej