Kącik kulinarny
Rosyjskie bliny gryczane z kawiorem i śmietaną
Bliny gryczane to rosyjska potrawa, którą tradycyjnie łączy się z kawiorem. Powszechnie uważa się, że szlachetny smak kawioru nie powinien być zakłócany i barbarzyństwem jest podawać go z dodatkami. Jednym z niewielu akceptowanych wyjątków jest właśnie połączenie kawioru z blinami.
>> Czytaj więcej
>> Czytaj więcej
Pieczony łosoś na poduszce ze szpinaku
Dania rybne są bogatym źródłem białka, niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawierają również nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 oraz kilka składników pokarmowych, które rzadziej i w mniejszej ilościach są spotykane w innych produktach żywnościowych - selen, fosfor, witaminę D3. Tym razem zasmakuj łososia!
>> Czytaj więcej
>> Czytaj więcej
Surimi w sałatce, kremowa dynia na ostro, karotkowe ciasto / wyróżnienie
Smakoszem, którego upodobania kulinarne skupiają się na ogrodzie warzywnym i egzotycznych smakach jest Pani Małgorzata z Poznania. Wyróżniamy za optymizm w kolorze pomarańczowym! Dynia, marchewka oraz akcenty łososia w sałatce - nasze tygrysy lubią to najbardziej!
>> Czytaj więcej
>> Czytaj więcej
Sałatka z mandarynką, kisz szpinakowo-brokułowy, toffi / wyróżnienie
Wyróżnienie otrzymuje również otrzymuje Pani Jolanta ze Sławna za oryginalną i barwną sałatkę mandarynkową, kisz szpinakowo-brokułowy oraz niezwykle słodkie toffi z bitą śmietaną. Po prostu poezja wyrafinowanych smaków w treściwej odsłonie, godnych talentów gospodyni!
>> Czytaj więcej
>> Czytaj więcej
Jesiotr w galarecie, flaki z pulpecikami, placek makowo-kokosowy / wyróżnienie
Wyróżnienie smakosza trafia do rąk Pani Ewy z Warszawy za przepyszny zestaw składający się z ekskluzywnej, rybnej galarety, tradycyjnych flaków wołowych z niestandardowymi kuleczkami oraz super lekkiego, bezowego placka z dodatkiem maku i wiórków kokosowych!
>> Czytaj więcej
>> Czytaj więcej
Włoska sałatka, pierś indyka na bogato i grzejące zimą marchwisie / wyróżnienie specjalne
W konkursie kulinarnym "Kolorowo, konkretnie i słodko" wyróżnienie specjalne Modnej seniorki za włoską sałatkę, bogato faszerowaną pierś indyka oraz karotkową pychę wędruje do Pani Grażyny i jej Mamy Marianny. Wypróbujcie przepisy i poznajcie ich międzynarodową historię!
>> Czytaj więcej
>> Czytaj więcej